Συνεργασίες

 

Σημαντικό μέρος της δραστηριότητάς μας είναι οι συνεργασίες μας. Επιδιώκουμε πολύ συχνά να φέρνουμε τα παιδιά σε επαφή με άλλες ομάδες ή φορείς ώστε να διευρύνονται οι εμπειρίες και οι ορίζοντές τους.

Φεβρουάριος 2022 – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στα πλαίσια του Περιφερειακού Διαγωνισμού FLL και στους χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήσαμε μάθημα Astro Pi.

2021-2022 Πρωτοβουλία United Dojo

Σε συνεργασία με 16 dojos από 5 χώρες σχηματίσαμε διεθνείς μικτές ομάδες παιδιών που έστειλαν τα έργα τους στο διάστημα μέσω του Astro Pi Mission Zero.

Απρίλιος 2021 – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σε συνεργασία με τον Γιώργο Πρώια, υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δημιουργήσαμε ένα δίκτυο σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικών μεγεθών και ρύπων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Climate Detectives. Ο σύνδεσμος των δεδομένων που συγκεντρώνουμε βρίσκεται εδώ.

Απρίλιος 2021 – Ellinika Hoaxes

Σε συνεργασία με την Κατσαουνίδου Αναστασία και τον Κουτρουμπέλη Ανδρόνικο από τα Ellinika Hoaxes, πραγματοποιήσαμε μία παρουσίαση τεχνικών αναγνώρισης fake news. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή ομάδας μας στον 3ο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών του ΕΛΛΑΚ.

Φεβρουάριος 2021 – CoderDojo Iraq

Στη δεύτερη συνεργασία μας με το CoderDojo Iraq διοργανώσαμε ένα online «escape room» event και δημιουργήσαμε από κοινού προγράμματα που στείλαμε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στα πλαίσια του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Astro Pi.

Φεβρουάριος 2020 – CoderDojo Iraq

Σε συνεργασία με το CoderDojo Iraq στείλαμε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μηνύματα ειρήνης στα πλαίσια του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Astro Pi.

Δεκέμβριος 2019 – People Behind

Διοργανώσαμε μαζί με το Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας μία δραστηριότητα στα πλαίσια της Ώρας του Κώδικα στην οποία τα παιδιά δημιούργησαν έργα scratch βασισμένα σε ιστορίες των παππούδων και γιαγιάδων τους.

Νοέμβριος 2019 – Cois Barry Code Club & CoderDojo Kennenmerwaald

Τρέξαμε ταυτόχρονα και στα τρία coding clubs τη δραστηριότητα Gem Challenges

Οκτώβριος 2019 – Code Club Cois Barry

Σε συνεργασία με το Code Club Cois Barry πραγματοποιήσαμε την δραστηριότητα «Pi Cousins EU» στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα.

Απρίλιος 2019 – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σε συνεργασία με τον Γιώργο Πρώια, υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετρήσαμε τους ρύπους της γειτονιάς μας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Climate Detectives

Δεκέμβριος 2018 – CoderDojo Kennenmerwaald

Οργανώσαμε σύνδεση με το ολλανδικό CoderDojo Kennenmerwaald ώστε να ευχηθούν οι ninjas Καλά Χριστούγεννα.

Οκτώβριος 2018 – Upthink Digital Agency

Φιλοξενούμαστε στην Upthink Digital Agency στην οποία παραμένουμε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 οπότε και μεταφερόμαστε στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού